Від своїх знайомих і приятельок часто чую таке, що горбуша на сковороді виходить сухий. Сьогодні хочу поділитися рецептом смаженої горбуші, приготовленої на сковороді. Горбуша, приготована за цим рецептом, завжди виходить ніжною і соковитою, рецепт до неподобства простий, а в результаті неймовірно смачна риба.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша заморожена – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Приправа для риби – на смак
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу на сковороді, щоб не була суха, необхідно розморозити горбушу, видалити хвіст і голову.

А також обріжте плавники, очистити від нутрощів, добре промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.

Підготовлену тушку горбуші наріжте стейками товщиною 2-2,5 сантиметра.

Стейки горбуші викладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.

При необхідності змийте залишки солі, а потім викладіть стейки горбуші на паперові рушники і обсушіть.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, а потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть стейки горбуші на невеликій відстані один від одного, а потім обсмажте з двох сторін до золотої скоринки. Потім зменшити вогонь і обсмажте рибу ще по кілька хвилин з кожного боку.

Обсмажену горбушу викладіть на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб вбралося зайве масло.

Лимон ретельно вимийте і обсушіть, а потім наріжте тонкими часточками. Соковиту і ніжну горбушу подавайте на стіл порційно з часточкою лимона.

Приємного апетиту.

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді