Так як філе горбуші саме по собі трохи сухувато, сметанний маринад виручить дану ситуацію і зробить рибу соковитою і дуже ніжною. Даний рецепт запікання горбуші цілком не має ніяких складнощів у приготуванні, з ним впорається навіть початківець кулінар. Риба в результаті порадує вас своїм смаком і чудовим поєднанням з будь-яким гарніром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сметана – 0.75 склянки
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт приготування горбуші цілком у духовці зі сметаною смачний! Горбушу необхідно випатрати і очистити, видаляючи при цьому плавники і обрізаючи голову.
Включаємо духовку на прогрівання до температури 180 градусів.
В окремій ємності змішуємо сметану, пропущений через прес часник, сіль і суміш перців. Перемішуємо.
Отриманим маринадом обмазуємо підготовлену горбушу зсередини і зі всіх сторін. Залишаємо рибу маринуватися на 30 хвилин.
Очищаємо ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом.
Твердий сир необхідно натерти на крупній тертці.
Форму для запікання застеляємо фольгою, на яку кладемо горбушу.
Далі на хребті риби робимо поперечні надрізи. У них кладемо по невеликому шматочку вершкового масла.
Зверху викладаємо обсмажені цибулю, поверх нього – тертий сир. Зверху накриваємо горбушу фольгою. Відправляємо рибу в розігріту духовку на 20 хвилин. Через це час приберіть фольгу, покриває рибу зверху, і запікайте горбушу ще протягом 15 хвилин. Ніжна і соковита горбуша готова!
Приємного вам апетиту!
Горбуша в сметані в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби