Так як філе горбуші саме по собі трохи сухувато, сметанний маринад виручить дану ситуацію і зробить рибу соковитою і дуже ніжною. Даний рецепт запікання горбуші цілком не має ніяких складнощів у приготуванні, з ним впорається навіть початківець кулінар. Риба в результаті порадує вас своїм смаком і чудовим поєднанням з будь-яким гарніром.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сметана – 0.75 склянки
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт приготування горбуші цілком у духовці зі сметаною смачний! Горбушу необхідно випатрати і очистити, видаляючи при цьому плавники і обрізаючи голову.

Включаємо духовку на прогрівання до температури 180 градусів.

В окремій ємності змішуємо сметану, пропущений через прес часник, сіль і суміш перців. Перемішуємо.

Отриманим маринадом обмазуємо підготовлену горбушу зсередини і зі всіх сторін. Залишаємо рибу маринуватися на 30 хвилин.

Очищаємо ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом.

Твердий сир необхідно натерти на крупній тертці.

Форму для запікання застеляємо фольгою, на яку кладемо горбушу.

Далі на хребті риби робимо поперечні надрізи. У них кладемо по невеликому шматочку вершкового масла.

Зверху викладаємо обсмажені цибулю, поверх нього – тертий сир. Зверху накриваємо горбушу фольгою. Відправляємо рибу в розігріту духовку на 20 хвилин. Через це час приберіть фольгу, покриває рибу зверху, і запікайте горбушу ще протягом 15 хвилин. Ніжна і соковита горбуша готова!

Приємного вам апетиту!

Горбуша в сметані в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби