Якщо хочете приготувати форель на грилі, приділіть особливу увагу маринування риби. Він цього етапу залежить насиченість смаку і його відтінки. Вміло підібрані трави та спеції задасть настрій страви і зроблять його дійсно смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 800 – 900 гр.
  • Сіль морська – 1 – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 0.25 ч. л.
  • Перець рожевий горошок – 0.25 ч. л.
  • Коріандр – 0.25 ч. л.
  • Масло оливкове – 5 – 6 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Чебрець свіжий – 1 пучок
  • Часник – 3 – 4 зуб.

Процес приготування:

Рецепт форель на грилі на мангалі простий у приготуванні! Форель чистимо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники залишаємо на місці. Ретельно промиваємо очищені тушки і обсушуємо їх паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Поміщаємо підготовлену рибу на обробну дошку і робимо з одного боку неглибокі надрізи, як на фото.

У ступку висипаємо обидва види перців горошком і морську сіль. Розтираємо товкачем.

Лимон моєму, злегка прокатуємо руками по столу для того, щоб пом’якшити його і зробити більш соковитим. Розрізаємо цитрус на тонкі півкруги. Часник звільняємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Чебрець миємо й обсушуємо на рушник.

Підготовлену форель посипаємо розтертої сіллю з перцем і рубаним часником. Збризкуємо оливковою олією, соєвим соусом і розтираємо руками спеції по рибі. В порожнину форелі закладаємо чебрець і лимонні дольки. Підготовлену рибу затягуємо харчовою плівкою і залишаємо для маринування на одну годину.

Готуємо гриль. Укладаємо туди промаринованную форель. Готуємо рибу приблизно п’ятнадцять хвилин до легкого зарум’янювання.

Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з овочами.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Страви з риби Форель на мангалі Червона риба на мангалі