Засолити горбушу в домашніх умовах – простіше простого. Сьогодні ми будемо засолювати горбушу і додамо в наш рецепт один інгредієнт – горілку. Вона не тільки підсилює смак риби і зберігає первинний колір, а також володіє антибактеріальним ефектом. Горбуша, засолена за нашим рецептом, виходить в міру солоною, соковитою і смачною.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Горілка – 50 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати рецепт засолки горбуші. Філе горбуші нарізаємо тонкими слайсами товщиною приблизно близько 6-8 мм. Складаємо шматочки горбуші в скляну ємність. Додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо.

Потім зверху поливаємо горбушу горілкою і знову добре перемішуємо.

Свіжий кріп промиваємо, трохи обсушуємо на рушник і дрібно шаткуємо. Додаємо кріп до риби.

Перекладаємо горбушу у скляну банку, додаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо в холодильник. Через день наша рибка буде повністю готова до вживання. Горбуша, засолена за нашим рецептом, прекрасно зберігається в холодильнику протягом 1-2 тижнів. Приємного апетиту!

Страви з риби