Не так давно для себе відкрила ще один рецепт соковитою і ніжною горбуші. Горбуша, тушкована в сметані з морквою та цибулею, чудово доповнить ваш улюблений гарнір. Також буде виглядати чудово, як самостійне блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша заморожена – 700 гр.
  • Сметана – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Приступимо до готування горбуші тушкована в сметані з морквою і цибулею. Горбушу попередньо розморозьте, а потім добре промийте в проточній прохолодній воді. Видаліть хвіст, голову і плавники, потім очистити від нутрощів і добре промити. Підготовлену тушку обсушити паперовими рушниками, а потім акуратно витягніть хребет і кісточки, що залишилися. Вийшло філе горбуші наріжте на шматочки середнього розміру.

У невеликій тарілці змішайте необхідну кількість борошна і солі, добре перемішайте. В отриманій сухої суміші обваляйте філе горбуші з двох сторін. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Потім налийте необхідну кількість рослинної олії і обсмажте шматочки горбуші з двох сторін до золотистого кольору.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім наріжте дрібним кубиком. Візьміть другу сковороду, добре розігрійте, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть цибулю, обсмажте до розм’якшення.

Моркву ретельно промийте під проточною водою з допомогою щітки для миття овочів, потім очистіть від шкірки овочечисткою, очищену моркву натріть на крупній тертці. Натерту моркву викладіть в сковороду до цибулі, ретельно перемішайте. Обсмажте овочі до розм’якшення моркви.

В сковороду до горбуші викладіть овочі, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, а також за бажанням додайте приправу для риби, добре перемішайте.

В останню чергу додайте необхідну кількість сметани, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву 25 хвилин.

Готову тушковану горбушу в сметані з морквою і цибулею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді