Щоб смажена горбуша зберегла соковитість, бажано взяти охолоджену тушку, адже у замороженої гірші смакові якості. Горбушу потрібно замаринувати в будь-якому маринаді і з різними спеціями на кілька годин. Смажити цю рибу треба швидко. У даному рецепті вам пропонується замаринувати горбушу в суміші солі і цукру.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 700 – 800 гр.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу смажену з лимоном на сковороді? Тушку горбуші очищаємо від луски і ножем відрізаємо голову і плавники з хвостом. Потім видаляємо нутрощі і рибу ретельно промиваємо холодною водою.

Розрізаємо тушку на порційні шматочки товщиною до 2-3 див. Шкірку у риби не видаляємо, зі шкіркою риба виходить більш смачною.

Шматочки риби покласти в окремий посуд і посипаємо з усіх боків сумішшю солі і цукру. Посуд прикривають серветкою і залишаємо рибу на кілька годин для маринування. Риба в цьому маринаді може знаходитися протягом доби.

Потім замариновану рибу ще раз промиваємо проточною водою і рушником добре просушуємо. Підготовлену до смаження рибу можете посипати спеціями за смаком.

Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо в ньому шматочки риби по 5 хвилин на кожній стороні. Обсмажену рибу тушкуємо на маленькому вогні ще 15 хвилин під прикритою кришкою.

Потім шматочки горбуші перекладаємо на паперові серветки, щоб видалити залишки масла. Кладемо рибу на порційні тарілки, поливаємо соком половинки лимона і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби