Горбуша у фользі з лимоном – страва, яка ідеально впишеться у святкове меню і сподобається всім членам сім’ї. А все завдяки ніжному смаку риби з рум’яною скоринкою, з лимонним соком. Горбуша в фользі з лимоном має ще одна вагома перевага – страва дуже корисне і низькокалорійне, а значить, воно підійде і для тих, хто стежить за здоров’ям і фігурою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 700 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець білий мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу у фользі з лимоном цікаво! Рибу помийте, видаліть нутрощі, очистіть від луски, знову промийте і обсушіть.
Злегка промажте рибу рослинним маслом всередині і зовні.
В окремій невеликій ємності з’єднайте білий перець і сіль. Отриманою сумішшю розітріть зовнішню і внутрішню поверхні риби.
Помийте лимон, потім наріжте його кільцями.
На деко, вистелений фольгою, викладіть лимонні колечка в одну лінію.
Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте півкільцями.
На лимонні колечка викладаємо горбушу.
Декількома лимонними кільцями і нарізаним півкільцями цибулею начиняємо горбушу.
Зверху на горбушу укладаємо кілька колечок лимона.
Загортаємо горбушу у фольгу.
Запікаємо рибу в духовці при температурі 200 градусів приблизно 50 хвилин.
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Страви з риби