Горбуша у фользі з лимоном – страва, яка ідеально впишеться у святкове меню і сподобається всім членам сім’ї. А все завдяки ніжному смаку риби з рум’яною скоринкою, з лимонним соком. Горбуша в фользі з лимоном має ще одна вагома перевага – страва дуже корисне і низькокалорійне, а значить, воно підійде і для тих, хто стежить за здоров’ям і фігурою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 700 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець білий мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу у фользі з лимоном цікаво! Рибу помийте, видаліть нутрощі, очистіть від луски, знову промийте і обсушіть.

Злегка промажте рибу рослинним маслом всередині і зовні.

В окремій невеликій ємності з’єднайте білий перець і сіль. Отриманою сумішшю розітріть зовнішню і внутрішню поверхні риби.

Помийте лимон, потім наріжте його кільцями.

На деко, вистелений фольгою, викладіть лимонні колечка в одну лінію.

Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте півкільцями.

На лимонні колечка викладаємо горбушу.

Декількома лимонними кільцями і нарізаним півкільцями цибулею начиняємо горбушу.

Зверху на горбушу укладаємо кілька колечок лимона.

Загортаємо горбушу у фольгу.

Запікаємо рибу в духовці при температурі 200 градусів приблизно 50 хвилин.

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з лимоном у фользі в духовці Горбуша з цибулею у фользі в духовці Страви з риби