Існує безліч способів приготування горбуші. Даний рецепт – це варіант приготування риби у вершках на сковороді. Таке блюдо виходить соковитим, ніжним і неймовірно смачним. Вершковий соус вдало поєднується з горбушею і чудово доповнить будь-який гарнір. Порадуйте близьких чудовим вечерею!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вершки 10% – 200 мл
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати горбушу у вершках на сковороді? Філе горбуші необхідно розрізати на невеликі шматочки.
Потім приправляємо шматочки риби сіллю і спеціями.
Очищаємо цибулю, дрібно нарізаємо його.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо обсмажуватися подрібнену цибулю до прозорості. Періодично помішуємо, щоб цибуля не пригорів.
Після цього підготовлені шматочки горбуші необхідно викласти обсмажену цибулю і тримати на вогні приблизно 5 хвилин.
Після цього рибу перевертаємо і обсмажуємо другу сторону також близько 5 хвилин.
В окрему ємність викладаємо пропущений через прес зубчик часнику і потім вливаємо сюди ж вершки.
Інгредієнти перемішуємо.
Потім відправляємо вершковий соус в сковороду до горбуші, робимо вогонь мінімальним, накриваємо приготоване блюдо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.
Ніжну і соковиту горбушу в вершках подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням доповнюйте блюдо овочами або гарніром.
Приємного вам апетиту!
Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді