Існує безліч способів приготування горбуші. Даний рецепт – це варіант приготування риби у вершках на сковороді. Таке блюдо виходить соковитим, ніжним і неймовірно смачним. Вершковий соус вдало поєднується з горбушею і чудово доповнить будь-який гарнір. Порадуйте близьких чудовим вечерею!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати горбушу у вершках на сковороді? Філе горбуші необхідно розрізати на невеликі шматочки.

Потім приправляємо шматочки риби сіллю і спеціями.

Очищаємо цибулю, дрібно нарізаємо його.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо обсмажуватися подрібнену цибулю до прозорості. Періодично помішуємо, щоб цибуля не пригорів.

Після цього підготовлені шматочки горбуші необхідно викласти обсмажену цибулю і тримати на вогні приблизно 5 хвилин.

Після цього рибу перевертаємо і обсмажуємо другу сторону також близько 5 хвилин.

В окрему ємність викладаємо пропущений через прес зубчик часнику і потім вливаємо сюди ж вершки.

Інгредієнти перемішуємо.

Потім відправляємо вершковий соус в сковороду до горбуші, робимо вогонь мінімальним, накриваємо приготоване блюдо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.

Ніжну і соковиту горбушу в вершках подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням доповнюйте блюдо овочами або гарніром.

Приємного вам апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді