Для тих, хто любить рибу, рекомендую скористатися чудовим рецептом незвичайно смачною солоної скумбрії з оцтом. Процес приготування абсолютно не трудомісткий. Я готую відразу подвійну порцію, бо закуска моментально зникає зі столу.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як швидко засолити скумбрію з оцтом? У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додати столовий оцет, мелену паприку, цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком і мелений, гвоздику та лавровий лист. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і кістки. Філе скумбрії промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії і ріпчастої цибулі.

Згори повністю залийте розсолом, маринадом. Банку закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і викладіть на тарілку.

Рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби