Горбуша у вершках – прекрасний варіант для низькокалорійного і корисного вечері. Риба виходить досить ніжною і соковитою. Як гарнір до страви також можна використовувати кольорову, брюссельську капусту або зелену квасолю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Вершки 10% – 1 склянка
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Капуста Брокколі – 400 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу в вершках просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для страви. Візьміть очищену від нутрощів і голови тушку горбуші, при необхідності розморозьте. Промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте на невеликі шматочки однакового розміру. Краще використовувати філе горбуші.
Викладіть нарізану рибу в миску, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Лимон помийте, розріжте навпіл і вичавити сік прямо на горбушу.
Перемішайте руками, щоб горбуша рівномірна була покрита лимонним соком і залиште маринуватися хвилин на 20-25.
Наберіть глибоку каструлю води, доведіть до кипіння, посоліть і викладіть заморожену брокколі, проваріть буквально 2-3 хвилини, потім злийте з допомогою сита або друшляка. Я відварюю брокколі прямо в друшляку.
Замариновану рибу викладіть у форму для запікання.
Брокколі розподіліть між шматочками горбуші.
Зверху залийте нежирними вершками.
В розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте 20 хвилин. Твердий сир натріть на крупній тертці. Якщо хочете скоротити калорійність корисного і дієтичного страви, використовуйте маложирний сир.
Після закінчення 20 хвилин, акуратно вийміть форму з духовки і присипте зверху натертим сиром. Блюдо відправте запікатися ще на 10 хвилин.
Готову горбушу в вершках подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з сиром в духовці Стейки горбуші в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці