Риба, приготовлена в духовці, може бути не тільки корисною, але і смачною. Пропонуємо вашій увазі рецепт соковитою і смачною горбуші, запеченої в духовці. Використання майонезного соусу дозволяє досягти максимальної яскравості приготованого рибного блюда. Прикрасивши його, виходить гідне святкове блюдо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лимон – 0.33 шт.
  • Зелень – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати горбушу в духовці цілком з майонезом цікаво! Починаємо розігрівати духовку до температури 200 градусів.

Рибу очищаємо від нутрощів, обрізаємо зябра, голову і хвіст, знімаємо луску і промиваємо.

Потім горбушу зовні і всередині натираємо сумішшю з солі і меленого перцю. Після цього необхідно рибу скропити лимонним соком.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і покласти всередину приправленою горбуші.

В окремій ємності змішуємо майонез, подрібнену зелень і пропущений через прес часник.

Беремо фольгу, розкладаємо її на жароміцну ємність. Місце, де буде лежати горбуша, змащуємо половиною майонезного соусу.

Потім на змащену соусом фольгу викладаємо рибу, яку зверху промазуємо рештою кількістю майонезній заправки.

Промитий томат нарізаємо кільцями і викладаємо їх поверх риби. Після цього рибу загортаємо повністю у фольгу і ставимо в розігріту духовку на 35 хвилин.

Подаємо до столу готову рибу в теплому вигляді. За бажанням можна прикрасити її листям салату і свіжими овочами. Це додасть запеченої горбуші святковий вигляд.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша цілком у духовці