Рибні страви особливо гарні для смачного і легкого вечері. Спробуйте апетитну горбушу, запечену в духовці з пряним картоплею. Ваші рідні не встоять перед такою стравою, а ви не витратите на приготування багато часу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу в духовці з картоплею? Повністю розморожуємо рибу, потім очищаємо його від шкірки і кісток. Нарізаємо на чотири рівні частини. Шматочки відразу ж натираємо сіллю і чорним перцем.

Картоплю нарізаємо тонкими скибочками, які відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин. Після зливаємо всю воду.

Форму для випікання змащуємо маслом. Викладаємо картоплю. Солимо і перчимо його. Потім кладемо горбушу.

Рибні стейки щедро обмазуємо сметаною. Зверху викладаємо кільця злегка обсмаженої цибулі. Посипаємо блюдо сушеним кропом.

Випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Після приготування страву можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці