Самий простий і швидкий спосіб приготувати горбушу – запекти її в духовці. Блюдо виходить ароматним і соковитим. Горбушу, приготовану в духовці, з майонезом і помідорами можна подати на святковий обід.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горбуша – 400 гр.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Перець білий горошок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – для змазування
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу в духовці з майонезом і помідорами. Візьміть шматок горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Розріжте вздовж хребта і акуратно вийміть кісточки.
Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.
Філе горбуші посоліть з двох сторін, додайте за смаком чорний мелений перець білий мелений перець.
Великий помідор ретельно вимийте і наріжте кружечками товщиною в 1 сантиметр.
Порційні форми для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Підготовлене філе горбуші викладіть в змащені форми. Зверху полийте майонезом.
Поверх викладіть кружечки помідора.
Посоліть і знову змастіть майонезом.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте блюдо зверху. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть порційні форми для запікання і варіть 15-20 хвилин. За цей час натертий сир добре розплавиться і підрум’яниться.
Запечену горбушу з майонезом і помідорами вийміть з духовки. Подавати можна в порційних формах для запікання або перекладіть на тарілку, прикрасивши свіжою зеленню. Як гарнір можна подати молода картопля або бурий рис.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби