Самий простий і швидкий спосіб приготувати горбушу – запекти її в духовці. Блюдо виходить ароматним і соковитим. Горбушу, приготовану в духовці, з майонезом і помідорами можна подати на святковий обід.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горбуша – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Перець білий горошок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – для змазування
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу в духовці з майонезом і помідорами. Візьміть шматок горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Розріжте вздовж хребта і акуратно вийміть кісточки.

Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

Філе горбуші посоліть з двох сторін, додайте за смаком чорний мелений перець білий мелений перець.

Великий помідор ретельно вимийте і наріжте кружечками товщиною в 1 сантиметр.

Порційні форми для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Підготовлене філе горбуші викладіть в змащені форми. Зверху полийте майонезом.

Поверх викладіть кружечки помідора.

Посоліть і знову змастіть майонезом.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте блюдо зверху. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть порційні форми для запікання і варіть 15-20 хвилин. За цей час натертий сир добре розплавиться і підрум’яниться.

Запечену горбушу з майонезом і помідорами вийміть з духовки. Подавати можна в порційних формах для запікання або перекладіть на тарілку, прикрасивши свіжою зеленню. Як гарнір можна подати молода картопля або бурий рис.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби