Зовсім не часто готую смажену рибу. Найчастіше запікаю її в духовці, так виходить швидше і простіше. Але сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом смаженої горбуші в пивному клярі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1.5 кг
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Часник – за смаком
- Паприка – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Пиво (світле) – 500 мл
Процес приготування:
Готувати горбушу в клярі на пиві просто! Добре розігрійте Сковороду. Налийте велику кількість рослинного масла, щоб воно займало приблизно половину висоти сковороди. Тушку горбуші очистити від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте на порційні шматочки.
В глибокій мисці з’єднайте сіль, чорний мелений перець, паприку і сухий часник. Розбийте куряче яйце, всипте необхідну кількість пшеничного борошна. Перемішайте. Влийте пів-літра світлого пива і з допомогою віночка або міксера доведіть до однорідної консистенції.
Шматочки горбуші занурте в пивний кляр. Потім викладіть в киплячу олію і смажте на середньому вогні до рівномірної золотистої скоринки.
Смажену горбушу викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Готову рибу викладіть на блюдо для подачі. Подавайте горбушу порційно з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді