Зовсім не часто готую смажену рибу. Найчастіше запікаю її в духовці, так виходить швидше і простіше. Але сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом смаженої горбуші в пивному клярі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1.5 кг
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Часник – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Пиво (світле) – 500 мл

Процес приготування:

Готувати горбушу в клярі на пиві просто! Добре розігрійте Сковороду. Налийте велику кількість рослинного масла, щоб воно займало приблизно половину висоти сковороди. Тушку горбуші очистити від нутрощів і плавників. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками. Розріжте на порційні шматочки.

В глибокій мисці з’єднайте сіль, чорний мелений перець, паприку і сухий часник. Розбийте куряче яйце, всипте необхідну кількість пшеничного борошна. Перемішайте. Влийте пів-літра світлого пива і з допомогою віночка або міксера доведіть до однорідної консистенції.

Шматочки горбуші занурте в пивний кляр. Потім викладіть в киплячу олію і смажте на середньому вогні до рівномірної золотистої скоринки.

Смажену горбушу викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.

Готову рибу викладіть на блюдо для подачі. Подавайте горбушу порційно з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді