Горбуша по харчовим і смаковим якостям є цінним продуктом харчування. Горбуша в вершках з сиром – дуже корисна дієтична страва. Запікаючи таке блюдо в духовці, воно виходить соковитим і ароматним. Цей рецепт приготування горбуші – відмінний варіант для смачної і ситної вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Вершки 10% – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Кріп – 30 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу в вершках з сиром? Філе горбуші необхідно нарізати на невеликі шматочки. Після цього кожен шматочок посипте сіллю і меленим перцем. В кінці злегка збризніть рибу лимонним соком і залиште маринуватися на 20 хвилин.

Твердий сир слід нарізати невеликими кубиками. Духовку включаємо і прогріваємо до температури 190 градусів.

Вершки переливаємо в зручну ємність, додаємо до них необхідне за рецептом кількість пшеничного борошна. Для зручності все перемішуємо вінчиком.

Свіжий кріп промиваємо, потім подрібнюємо. Додаємо його в вершковий соус.

У форму для запікання виливаємо підготовлений соус, потім викладаємо на нього рибу і кубики сиру.

Відправте блюдо в розігріту духовку на 30 хвилин. Готовність визначайте по рум’яної скоринки.

Таку рибу смачно подавати до столу з гарніром або овочами.

Приємного вам апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці