Горбуша – дуже смачна нежирна риба, яку бажано готувати в клярі або з додаванням вершків, сметани. Соковитість риби надають саме такі добавки, які дають можливість зберегти сік всередині риби. Обов’язково спробуйте приготувати рибу в клярі на обід або вечерю для себе і своєї сім’ї!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе горбуші – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу в клярі на сковороді просто! Всі інгредієнти для приготування горбуші в клярі підготуйте на столі. Рибку заздалегідь розморозьте, якщо будете використовувати свіжу рибку. Вимийте і обсушіть її.

Філе горбуші наріжте на невеликі шматочки, попередньо видаливши луску і дрібні кісточки за допомогою пінцета.

Приготуйте кляр, з’єднавши яйце з сіллю і перцем, а також додавши борошно. Ретельно збийте інгредієнти і перемішати до повної однорідності.

Рибку занурте в кляр або буквально викупайте шматочки риби в ньому. Потім розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте рибку за дві-три хвилини з кожного боку.

Готову рибку подавайте до столу ще в гарячому вигляді.

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Страви з риби