Карасі добре поєднуються зі сметаною. Вершковий смак і легка кислинка кисломолочного продукту підкреслюють ніжну м’якоть цієї річковий рибки з кращого боку. Для додаткового відтінку смаку додамо трохи майонезу і гірчиці. Готувати карасів будемо на решітці – цей процес займе не більше десяти-дванадцяти хвилин.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Карась – 700 – 800 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати карася в сметані на мангалі легко! Карасів очищаємо від луски, розрізаємо черевце і виймаємо серединку. Зябра, хвости і плавники видаляємо. Отримані тушки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зсередини і зовні.

В окремій ємності готуємо сметанний маринад. Змішуємо сметану, майонез, гірчицю, а також сіль і чорний мелений перець за смаком.

Тушки карасів поливаємо приготованою сумішшю і руками розподіляємо її по всій рибі. Залишаємо карасів промаринуватися на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Покласти рибу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал. Готуємо орієнтовно десять-дванадцять хвилин в цілому, не забуваючи перевертати рибу для рівномірного прожарювання.

Кожен карась покриється рум’яною скоринкою.

Готових карасів обережно знімаємо з решітки, і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді з зеленню і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби