В нашій родині всі люблять рибу. Я часто самостійно засаливаю скумбрію на сімейні свята. Сьогодні хочу поділитися одним з улюблених рецептів солоної скумбрії, приготовленої в розсолі шматочками. Холодна закуска виходить неймовірно смачною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Як швидко засолити скумбрію в розсолі шматочками? Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання скумбрії.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, запашний перець і лавровий лист. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.

Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії.

Згори повністю залийте розсолом, маринадом. Банку закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку.

Апетитну рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею, за бажанням можна полити невеликою кількістю нерафінованої рослинної олії.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби