Горбуша – корисна, доступна і досить недорога риба, з якої можна приготувати безліч різних рецептів. Сьогодні я пропоную приготувати горбушу в клярі з майонезом і борошном. Таке блюдо чудово виглядатиме на святковому столі. Горбуша виходить соковитою і неймовірно смачною, обов’язково спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Майонез – 3 ст. л.
  • Горбуша – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горбуші в клярі з майонезом і борошном? Першим ділом займіться обробкою горбуші. Видаліть голову і хвіст, а потім очистіть від нутрощів і плавників.

Ретельно промийте рибу під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлену горбушу розрізати уздовж і акуратно вийміть всі кісточки.

Потім зніміть шкірку.

Підготовлену горбушу наріжте на невеликі шматочки, потім посоліть і ретельно перемішайте. Залиште на деякий час в стороні.

Приготуйте кляр. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, а потім подрібніть в чаші блендера або натріть на дрібній тертці. Подрібнену цибулю викладіть в глибоку ємність.

Потім додайте необхідну кількість майонезу і розбийте куряче яйце, трохи посоліть і ретельно перемішайте отриману масу до однорідної консистенції.

Потім поступово введіть борошно пшеничне і ще раз перемішайте вилкою.

Підготовлену горбушу викладіть в приготоване тісто і ретельно перемішайте.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, а потім акуратно викладіть на невеликій відстані один від одного шматочки горбуші в клярі.

Обсмажте горбушу з двох сторін до рум’яної скоринки.

Тарілку застелити паперовими рушниками і викладіть туди горбушу в клярі, щоб вбралося зайве масло.

Приготовану горбушу в клярі перекладіть на блюдо і подавайте на стіл. Горбуша, приготовлена таким способом, хороша як в гарячому так і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Страви з риби