Горбуша – корисна, доступна і досить недорога риба, з якої можна приготувати безліч різних рецептів. Сьогодні я пропоную приготувати горбушу в клярі з майонезом і борошном. Таке блюдо чудово виглядатиме на святковому столі. Горбуша виходить соковитою і неймовірно смачною, обов’язково спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Майонез – 3 ст. л.
- Горбуша – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші в клярі з майонезом і борошном? Першим ділом займіться обробкою горбуші. Видаліть голову і хвіст, а потім очистіть від нутрощів і плавників.
Ретельно промийте рибу під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлену горбушу розрізати уздовж і акуратно вийміть всі кісточки.
Потім зніміть шкірку.
Підготовлену горбушу наріжте на невеликі шматочки, потім посоліть і ретельно перемішайте. Залиште на деякий час в стороні.
Приготуйте кляр. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, а потім подрібніть в чаші блендера або натріть на дрібній тертці. Подрібнену цибулю викладіть в глибоку ємність.
Потім додайте необхідну кількість майонезу і розбийте куряче яйце, трохи посоліть і ретельно перемішайте отриману масу до однорідної консистенції.
Потім поступово введіть борошно пшеничне і ще раз перемішайте вилкою.
Підготовлену горбушу викладіть в приготоване тісто і ретельно перемішайте.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, а потім акуратно викладіть на невеликій відстані один від одного шматочки горбуші в клярі.
Обсмажте горбушу з двох сторін до рум’яної скоринки.
Тарілку застелити паперовими рушниками і викладіть туди горбушу в клярі, щоб вбралося зайве масло.
Приготовану горбушу в клярі перекладіть на блюдо і подавайте на стіл. Горбуша, приготовлена таким способом, хороша як в гарячому так і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Страви з риби