Солона в маринаді з гірчицею скумбрія просто тане у роті. У неї прекрасний смак, філе скумбрії можна додавати в салати, робити з нього бутерброди і нарізку для святкового столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати солону скумбрію з гірчицею легко! У каструлю всипте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист.

Потім влийте в каструлю воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, потім вимкніть вогонь і остудіть його.

В охолоджений маринад додайте гірчицю і перемішайте.

У скумбрії відріжте голови, випатрайте і добре промийте.

Для того, щоб засолити скумбрію цілком, вам знадобиться звичайна пластикова пляшка.

Зробіть розріз збоку і вкладете в неї рибу.

Далі влийте в пляшку розсіл і помістіть її в холодильник на 3 дні.

Через 3 дні скумбрію можна їсти. Наріжте її скибочками і подавайте на стіл з цибулею і зеленню.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби