З великим задоволенням хочу поділитися простим і неймовірно смачним рецептом горбуші в клярі з цибулею. Блюдо досить просте у приготуванні. А в результаті ароматний і смачний делікатес. Якщо ви хочете спростити процес приготування, купуйте відразу готове філе горбуші.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Горбуша – 800 гр.
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа для риби – на смак
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в клярі з цибулею? Горбушу попередньо розморозьте, потім видаліть хвіст і голову. Очистіть від нутрощів і плавників, ретельно промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Потім акуратно вийміть всі кісточки і зніміть шкірку. У результаті повинно вийти філе горбуші.

Підготовлене філе горбуші наріжте на великі шматочки, додайте необхідну кількість солі, цукру, чорного меленого перцю і приправи для риби, добре перемішайте і відставте рибу в бік.

Займіться приготуванням кляру. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім натріть на дрібній тертці або подрібніть блендером до однорідної маси. У глибоку миску перекладіть натертий ріпчасту цибулю, потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна і куряче яйце, посоліть кляр. Потім перемішайте вилкою або заглибним блендером до однорідної консистенції.

Шматочки горбуші добре обваляйте в приготованому клярі. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, потім налийте необхідну кількість рослинного масла. На невеликій відстані один від одного викладіть шматочки горбуші, обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Приблизно знадобиться близько 5 хвилин.

Готову горбушу в цибульному клярі викладіть на блюдо, попередньо застелене паперовими рушниками, Коли зайве масло вбереться, перекладіть горбушу на блюдо для подачі.

Ароматну і соковиту горбушу в цибульному клярі подавайте на стіл порційно зі свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді