Горбуша з морквою та цибулею, тушкована в соусі зі спеціями і соєвим соусом – відмінний варіант приготування горбуші. Риба виходить соковитою і ніжною, а тушковані овочі, соєвий соус і лавровий лист доповнюють її своїм тонким ароматом, який дивним чином підкреслює її смак.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горбуша – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу тушковану з морквою і цибулею. Для приготування страви на 2 порції нам знадобиться половина тушки горбуші вагою 300-400 грам. Рибу чистимо від луски, добре промиваємо та нарізаємо на стейки.

Стейки солимо, перчимо й залишаємо маринуватися 15-20 хвилин. За цей час підготуємо овочі.

Моркву чистимо і промиваємо, натираємо на крупній тертці.

Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями.

На розігріту сковороду з олією викладаємо овочі і тушкуємо до готовності, поки цибуля не набуде морквяний відтінок.

На тушковані овочі зверху викладаємо рибні стейки, додаємо воду, лавровий лист. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватися 10 хвилин.

Готуємо підливку: в мисочці змішуємо соєвий соус, борошно, томатну пасту і додаємо пару столових ложок води. Добре вимішуємо, щоб не було грудочок від борошна.

Додаємо підливку в сковороду до риби і чекаємо, щоб вона закипіла.

Після закипання підливи вона починає швидко густіти. Тому знімаємо сковороду з вогню і залишаємо рибу під закритою кришкою на 5-7 хвилин, щоб риба добре просочилася ароматом спецій.

Наша риба готова. Викладаємо на тарілку пару шматочків риби разом з підливою, як гарнір до риби подаємо відварну картоплю і прикрашаємо все свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді