Смачна і ніжна горбуша без кісточок в хрусткому золотистому клярі з яйця і борошна – прекрасний варіант приготування риби. Вам буде потрібно всього кілька хвилин і у вас на столі прекрасні рибні нагетси. Ними захочуть поласувати навіть діти, які не люблять рибу, адже апетитний вигляд і хрускіт нагетсів не залишить нікого байдужим!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 0.5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати горбушу смажену у фритюрі легко! Для приготування горбуші в клярі ми використовуємо філе горбуші, якщо ви робите його самостійно – необхідно відокремити горбушу від кісток з одного боку і акуратно зняти шкіру з іншого боку. Філе розрізаємо на невеликі стейки, шириною близько 3-4 сантиметрів і посипаємо спеціями.

У мисці змішуємо яйця і сіль, інгредієнти добре збиваємо вінчиком. Потім додаємо борошно і ще раз збиваємо кляр віночком, щоб вийшла маса середньої густоти.

Кожен шматочок горбуші з усіх боків добре опускаємо в кляр і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.

Обсмажуємо рибу в клярі на середньому вогні під кришкою до золотистого кольору з обох сторін.

Готову рибу знімаємо зі сковороди, викладаємо на тарілку і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Смажена горбуша на сковороді Шматочки горбуші, смажені на сковороді