Горбуша – чудова, недорога риба, яку можна приготувати в мультиварці, в духовці на сковороді або на мангалі. Риба, приготована будь-яким способом, залишається соковитою і дуже ніжною. Сьогодні я пропоную приготувати горбушу в майонезі з морквою і цибулею на сковороді. Процес приготування не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбуша в майонезі з морквою і цибулею на сковороді просто! Моркву ретельно вимийте за допомогою щітки для миття овочів, а потім очистіть овочечисткою від шкірки, очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте під холодною водою. Наріжте тонкими півкільцями.

Помідори помийте під прохолодною водою, обсушіть, а потім наріжте середнім за розміром кубиком, попередньо видаливши плодоніжку.

Заздалегідь розморозьте горбушу, а потім промийте її в проточній воді.

Видаліть голову, плавники і хвіст, очистити від нутрощів, потім промийте і обсушити паперовими рушниками.

Підготовлену тушку горбуші наріжте на середні за розміром шматочки.

Викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість солі, чорного меленого перцю і паприки. Добре перемішайте і відставте в сторону.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте невелику кількість рослинного масла, потім викладіть цибулю, моркву і помідори, постійно помішуючи, обсмажте овочі приблизно 5-7 хвилин.

Візьміть другу сковороду, добре розігрійте, додайте необхідну кількість рослинної олії і викладіть шматочки горбуші.

Зверху викладіть обсмажені овочі, рівномірно розподіливши їх.

В глибокій ємності змішайте необхідну кількість майонезу і питної води, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Потім отриманою рідиною залийте овочі з горбушею. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте рибу приблизно 30 хвилин.

Готову горбушу подавайте на стіл порційно з улюбленим гарніром, прикрасивши дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді