Апетитна горбуша в сметанному соусі з ніжним цибулькою – прекрасне легке блюдо для обіду або вечері. Приготувати горбушу за цим рецептом дуже легко, а результат завжди однаково прекрасний. Смачна риба в сметані чудово поєднується з картоплею, крупами, пастою і різними салатами.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Приправа для риби – на смак
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 300 мл

Процес приготування:

Свіжу або розморожену горбушу промийте під проточною водою і обсушити за допомогою паперових рушників. Рибку наріжте на рівні шматочки, залишивши голову і хвіст рибини для якогось іншого блюда.

Очищену і вимиту цибулинку пошинкуйте за допомогою ножа на півкільця або дрібніше.

Рибку посипте сіллю і перцем, а також іншими спеціями, які вам подобаються.

Додайте до рибці сметану, після чого складете рибку в сковорідку, додайте трохи води і тушкуйте страву під кришкою близько сорока хвилин. Рибка готова до подачі відразу ж, ще в гарячому вигляді!

Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби