Настійно рекомендую приготувати чудове святкове блюдо з оригінальним оформленням – горбушу, запечену в тісті. Хрустке листкове тісто чудово поєднується з ніжним і соковитим м’ясом горбуші і грибною начинкою. Горбуша в тесті чимось схожа на рибний пиріг.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1.5 кг
  • Гриби – 200 гр.
  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу в тесті? Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистіть від нутрощів і відокремте від голови і хвоста. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Філе горбуші відокремте від кісток і плавників. Філе горбуші приправте спеціями для риби, посоліть, додайте цукровий пісок і чорний мелений перець за смаком.

Гриби очистіть і наріжте тонкою соломкою.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю і гриби. Обсмажте до золотистого кольору.

Листкове тісто розкачайте в тонкий пласт.

Викладіть в центр половину горбуші, по рибі рівномірно розподіліть начинку і накрийте другою половиною.

Вільні краї листкового тіста наріжте тонкими смужками.

Нарізані смужки листкового тіста сплетіть в косичку. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла або застелити пекарської папером або фольгою. Викладіть горбушу в тесті.

В розігріту до 200 градусів духовку помістіть деко і готуйте 50-60 хвилин. Запечену горбушу в тесті трохи охолодіть і викладіть на блюдо. Подавайте горбушу, запечену в тісті на стіл.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Страви з риби