Настійно рекомендую приготувати чудове святкове блюдо з оригінальним оформленням – горбушу, запечену в тісті. Хрустке листкове тісто чудово поєднується з ніжним і соковитим м’ясом горбуші і грибною начинкою. Горбуша в тесті чимось схожа на рибний пиріг.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1.5 кг
- Гриби – 200 гр.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Масло рослинне – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для риби – на смак
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу в тесті? Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистіть від нутрощів і відокремте від голови і хвоста. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Філе горбуші відокремте від кісток і плавників. Філе горбуші приправте спеціями для риби, посоліть, додайте цукровий пісок і чорний мелений перець за смаком.
Гриби очистіть і наріжте тонкою соломкою.
Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю і гриби. Обсмажте до золотистого кольору.
Листкове тісто розкачайте в тонкий пласт.
Викладіть в центр половину горбуші, по рибі рівномірно розподіліть начинку і накрийте другою половиною.
Вільні краї листкового тіста наріжте тонкими смужками.
Нарізані смужки листкового тіста сплетіть в косичку. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла або застелити пекарської папером або фольгою. Викладіть горбушу в тесті.
В розігріту до 200 градусів духовку помістіть деко і готуйте 50-60 хвилин. Запечену горбушу в тесті трохи охолодіть і викладіть на блюдо. Подавайте горбушу, запечену в тісті на стіл.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Страви з риби