Хочу запропонувати чудовий варіант для вечері або святкового застілля. Горбуша, приготовлена в духовці з картоплею і цибулею виходить соковитою і досить ароматною. Ваші близькі оцінять ніжне і яскраве блюдо і попросять добавки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 300 гр.
  • Горбуша – 2 кг
  • Майонез – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати горбушу з картоплею і цибулею в духовці? Першим ділом займіться обробкою горбуші. Якщо риба у вас заморожена, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери і трохи розморозьте. Потім відріжте голову і хвіст, промийте під водою, вспорите черевце, очистіть від плавників і нутрощів, ще раз промийте і обсушити паперовими рушниками. Потім акуратно вийміть всі кісточки.

Очищене філе горбуші добре посоліть і поперчіть, ніби втираючи спеції.

Потім візьміть необхідну кількість майонезу і добре з двох сторін промажте горбушу.

Підготуйте форму для запікання змастіть її невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть підготовлену горбушу.

Картоплю ретельно вимийте під водою, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте тонкими кружечками. Після чого на горбушу викладіть картопляний шар.

Трохи посоліть і поперчіть.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте тонкими кільцями. Поверх картопляного шару розподіліть нарізану ріпчасту цибулю.

Морква добре промийте під водою, а потім очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену моркву наріжте тонкими кружечками, а потім викладіть на цибульний шар, рівномірно розподіливши моркву.

Зверху трохи присолите і додайте чорний мелений перець.

Поверх моркви нанесіть шар майонезу, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні столовою ложкою. Форму з стравою помістіть в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуйте горбушу з картоплею і цибулею приблизно 40-45 хвилин.

Готову страву акуратно вийміть з духовки. Ароматну горбушу з картоплею і цибулею подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Страви з риби