Хочу запропонувати чудовий варіант для вечері або святкового застілля. Горбуша, приготовлена в духовці з картоплею і цибулею виходить соковитою і досить ароматною. Ваші близькі оцінять ніжне і яскраве блюдо і попросять добавки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 300 гр.
- Горбуша – 2 кг
- Майонез – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу з картоплею і цибулею в духовці? Першим ділом займіться обробкою горбуші. Якщо риба у вас заморожена, заздалегідь дістаньте її з морозильної камери і трохи розморозьте. Потім відріжте голову і хвіст, промийте під водою, вспорите черевце, очистіть від плавників і нутрощів, ще раз промийте і обсушити паперовими рушниками. Потім акуратно вийміть всі кісточки.
Очищене філе горбуші добре посоліть і поперчіть, ніби втираючи спеції.
Потім візьміть необхідну кількість майонезу і добре з двох сторін промажте горбушу.
Підготуйте форму для запікання змастіть її невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть підготовлену горбушу.
Картоплю ретельно вимийте під водою, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте тонкими кружечками. Після чого на горбушу викладіть картопляний шар.
Трохи посоліть і поперчіть.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте тонкими кільцями. Поверх картопляного шару розподіліть нарізану ріпчасту цибулю.
Морква добре промийте під водою, а потім очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену моркву наріжте тонкими кружечками, а потім викладіть на цибульний шар, рівномірно розподіливши моркву.
Зверху трохи присолите і додайте чорний мелений перець.
Поверх моркви нанесіть шар майонезу, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні столовою ложкою. Форму з стравою помістіть в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і готуйте горбушу з картоплею і цибулею приблизно 40-45 хвилин.
Готову страву акуратно вийміть з духовки. Ароматну горбушу з картоплею і цибулею подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Страви з риби