Прекрасна рибна закуска, яка готується досить оригінальним способом і довго зберігається. Суть рецепта полягає в тому, що філе скумбрії з прянощами і часником заморожується у морозильній камері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гірчиця порошок – 1,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 гр.
  • Скумбрія – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати скумбрію солону з часником в морозилці легко! Скумбрію помийте, зробіть два надрізи вздовж хребта по всій довжині тушки.

відріжте Голову і хвіст, хребет вийміть, тушку розгорніть.

Ще раз промийте тушку і обсушіть її паперовими рушниками.

Змішайте паприку, сіль, перець, гірчицю і лавровий лист. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

Натріть спеціями рибу зсередини і розкладіть по ній часник.

Рибу складіть і щедро посипте спеціями з усіх боків.

Тушки загорнути в харчову плівку і помістіть в морозилку на 24 години. У такому вигляді скумбрія може зберігатися до 3 місяців.

Для того, щоб подати рибу на стіл, дістаньте її з морозилки і повністю розморозьте.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби