Мультиварка істотно полегшує процес приготування страв. Крім того, в чаші підтримується прогрів заданої температури зі всіх сторін: продукти готуються рівномірніше і делікатніше, а готову страву виходить соковитіше і ніжніше. Горбуша відрізняється дещо сухий м’якоттю, тому при її приготуванні потрібно дотримуватися всіх заходів, щоб не тільки не втратити природний вміст вологи, але і ще додати соковитості. Приготуємо рибу в мультиварці з додаванням картоплі і пасерованих овочів – це вигідно доповнить горбушу за смаком і зробить її соковитою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 800 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 6 шт.
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу з картоплею в мультиварці легко! Горбушу промиваємо й обсушуємо. Витягаємо кістки і нарізаємо філе на порційні шматки. Посипаємо рибу сіллю і чорним меленим перцем і відставляємо в сторону: поки будемо готувати овочі, риба промаринується. Моркву, цибулю і картоплю очищаємо, промиваючи й обсушуємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими полукружиями, морква натираємо на крупній тертці. У чашу мультиварки наливаємо невелику кількість рослинної олії і включаємо режим «Смаження». У розігріте масло опускаємо нарізану цибулю і обсмажуємо його при відкритій кришці і періодичному помішуванні до напівпрозорості. Додаємо моркву і продовжуємо обсмажувати, поки вона не стане м’якою. Потім викладаємо на пасеровані овочі шматочки риби. Режим «Смаження» припиняємо.
На овочі з рибою розподіляємо кетчуп.
Очищену картоплю нарізаємо дуже тонкими кружечками, викладаємо їх рівним шаром після кетчупу. Поливаємо сметаною і посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим «Випічка» на 50 хвилин.
Після сигналу про готовність кришку приладу відкриваємо і пробуємо картоплю на готовність – він повинен бути м’яким. При подачі на порційні тарілки спочатку викладаємо картоплю, потім покриваємо його пасерованими овочами і зверху накладаємо шматочки риби. При бажанні посипаємо свіжою січеною або сушеної зеленню. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Страви з риби