Пропоную приготувати легкий і швидкий рецепт горбуші в сметані з морквою і цибулею на сковороді. Блюдо досить просте у приготуванні і дуже смачне і апетитне, не вимагає особливих навичок і завжди виходить соковитим. Страву готують з доступних інгредієнтів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Сметана – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 250 мл
  • Приправа для риби – на смак
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу в сметані з морквою і цибулею на сковороді, насамперед розморозьте горбушу, ретельно промийте в проточній воді.

Потім відріжте голову, хвіст і всі плавці. Акуратно видаліть нутрощі і ретельно промийте.

Підготовлену горбушу наріжте на невеликі шматочки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою. Морква добре вимийте за допомогою щітки для миття овочів, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Очищену моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте кільцями.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте необхідну кількість рослинного масла.

У невеликій мисці змішайте необхідну кількість борошна і сіль, ретельно перемішайте, нарізані шматочки горбуші обваляйте в сухої суміші з двох сторін.

Шматочки горбуші викладіть на сковороду на невеликій відстані один від одного, обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Візьміть ще одну сковороду добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла, потім викладіть моркву, постійно помішуючи, обсмажте овочі до розм’якшення.

Коли морква розм’якшиться, викладіть її в окрему ємність, а на сковороду викласти нарізану цибулю. Обсмажте до розм’якшення, постійно помішуючи.

На шматочки обсмаженої горбуші викладіть моркву.

Наступним шаром розподілите обсмажену цибулю, потім додайте лавровий лист і чорний перець горошком, а також додайте трохи приправи для риби.

В глибокій ємності змішайте сметану і питну воду, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

масою залийте горбушу з овочами, рівномірно розподіливши її по всьому блюду.

накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву приблизно 20 хвилин.

Потім вимкніть вогонь і залиште горбушу з овочами приблизно на 10 хвилин.

Готове блюдо подавайте на стіл порційно, за бажанням можна подати улюблений гарнір і прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді