Риба чудово поєднується з овочами, так і з рисом. Хочу поділитися з вами рецептом горбуші з рисом і овочами. Блюдо виходить соковитим, ароматним і збалансованим, і прекрасно підійде для вечері або обіду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • білий Рис (відварений) – 1 склянка
  • Філе горбуші – 3 шт.
  • Капуста Брокколі – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло – для змазування
  • Горіхова крихта – за бажанням
  • Шпинат – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горбушу з рисом? Закип’ятіть воду на середньому вогні для подальшої варіння шпинату і брокколі. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом.

Готовий рис рівномірно розподіліть по дну форми.

Брокколі відваріть буквально пару хвилин в підсоленій воді. Потім вийміть брокколі і відправте в воду шпинат на пару хвилин, потім злийте з допомогою сита. Брокколі розкладіть поверх рису.

Моркву помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте брусочками і викладіть поверх брокколі.

Філе горбуші викладіть поверх овочів.

Курячі яйця розбийте в миску.

Додайте зварений шпинат.

Викладіть необхідну кількість сметани.

Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Візьміть занурювальний блендер і доведіть заливку до однорідної консистенції.

Полийте заливанням горбушу.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте зверху страву. Поверх натертого сиру присипте горіховою крихтою за бажанням.

В розігріту до 160 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте страву приблизно 35 хвилин.

подавайте Блюдо порційно.

Приємного апетиту!

Горбуша в сметані в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці