Риба чудово поєднується з овочами, так і з рисом. Хочу поділитися з вами рецептом горбуші з рисом і овочами. Блюдо виходить соковитим, ароматним і збалансованим, і прекрасно підійде для вечері або обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- білий Рис (відварений) – 1 склянка
- Філе горбуші – 3 шт.
- Капуста Брокколі – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло – для змазування
- Горіхова крихта – за бажанням
- Шпинат – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати горбушу з рисом? Закип’ятіть воду на середньому вогні для подальшої варіння шпинату і брокколі. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом.
Готовий рис рівномірно розподіліть по дну форми.
Брокколі відваріть буквально пару хвилин в підсоленій воді. Потім вийміть брокколі і відправте в воду шпинат на пару хвилин, потім злийте з допомогою сита. Брокколі розкладіть поверх рису.
Моркву помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте брусочками і викладіть поверх брокколі.
Філе горбуші викладіть поверх овочів.
Курячі яйця розбийте в миску.
Додайте зварений шпинат.
Викладіть необхідну кількість сметани.
Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Візьміть занурювальний блендер і доведіть заливку до однорідної консистенції.
Полийте заливанням горбушу.
Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте зверху страву. Поверх натертого сиру присипте горіховою крихтою за бажанням.
В розігріту до 160 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте страву приблизно 35 хвилин.
подавайте Блюдо порційно.
Приємного апетиту!
Горбуша в сметані в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці