Запечена горбуша – корисне блюдо, яке можна їсти на сніданок, обід і вечерю. Доповнити її можна овочами, вони додадуть сухий горбуші соковитості.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1,5 кг
- Горошок зелений консервований – 2 банки
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати горбушу, запечену з овочами? Горбушу повністю розморозьте, випатрайте, відріжте голову, плавники і хвіст, промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками. Розріжте рибу на кілька шматків по 4-5 сантиметрів завтовшки, складіть їх в миску, посоліть, приправте за смаком, полийте лимонним соком і залиште на 10 хвилин.
Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву потріть на тертці або наріжте соломкою.
Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю і моркву 8-10 хвилин, в процесі смаження посоліть і приправте за смаком. Овочеву масу остудіть і змішайте з зеленим горошком.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією, викладіть в неї овочі. Поверх овочевої маси розкладіть рибу.
Накрийте форму фольгою. Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте блюдо 30-40 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте в духовці ще 10 хвилин.
Запечену горбушу подавайте разом з порцією овочів, зеленню і дольками лимона.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Стейки горбуші в духовці Стейки горбуші у фользі в духовці