Любителям несолодкої домашньої випічки хочу запропонувати чудовий рецепт пирога з горбушею і картоплею. Пиріг можна подавати з чаєм або в якості вечері. Пиріг з горбушею і картоплею виходить соковитим і досить ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати його.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Горбуша заморожена – 1 кг
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати пиріг з горбушею і картоплею в духовці легко! Насамперед, дістаньте заморожену горбушу з морозильної камери і розморозьте її. Потім добре промийте в проточній воді, очистити від нутрощів, голови і плавців. Ще раз добре промийте і обсушити паперовими рушниками, потім акуратно вийміть всі кісточки.

Підготовлене філе горбуші наріжте на невеликі шматочки, добре посоліть і поперчіть, а потім викладіть в глибоку миску і ретельно перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і залиште маринуватися.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, потім наріжте півкільцями або так, як буде зручно вам. Після чого додайте невелику кількість рослинної олії, посоліть і добре перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і відставте в бік.

Підігрійте молоко в мікрохвильовці, додайте сухі дріжджі, цукровий пісок і трохи борошна. Перемішайте.

Коли опара добре підніметься, просійте залишилася пшеничне борошно.

Добре вимісіть тісто. Оберніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці. Коли тісто добре підійде, обімніть його і залиште ще на 30 хвилин.

Картоплю вимийте, а потім очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте тонкими кружечками.

Лист, в якому будете пекти пиріг, змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Потім розподіліть половину тіста, викладіть нарізану картоплю, трохи посоліть, потім викладіть половину риби, зверху розподіліть ріпчасту цибулю, після чого викладіть решту горбушу. Вершкове масло наріжте брусочками і рівномірно розкладіть по всій поверхні.

Другу половину тіста розкачайте, а потім накрийте їй начинку, добре притискаючи пальцями краю. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою, а потім акуратно вийміть деко з духовки, гарячий пиріг змастіть невеликою кількістю вершкового масла, трохи остудіть.

Готової пиріг з горбушею і картоплею подавайте на стіл порційно з гарячим свежезаваренним чаєм.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з картоплею в духовке Горбуша з овочами в духовці Пироги