З превеликим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачною горохової каші на склянку гороху і зазначенням кількості води. Гарнір виходить ароматним і насиченим красивим кольором. Горохову кашу можна подавати як самостійне блюдо або доповнити м’ясними виробами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати горохову кашу на склянку гороху, скільки води. Відміряйте необхідну кількість сухого колотого гороху. Я використовувала зелений. Але це не принципово.
Моркву гарненько вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді і наріжте кубиками.
На дно мультиварки викладіть підготовлені овочі.
На панелі приладу встановіть програму «Смаження», час приготування – 10 хвилин. Періодично помішуючи силіконової лопаткою, обсмажте овочі до м’якості.
Підготовлений горох викладіть в дрібне сито і ретельно промийте під холодною проточною водою кілька разів.
Залиште на деякий час, щоб зайва вода скла.
Промитий горох викладіть в чашу мультиварки до обсмаженою овочам.
Налийте необхідну кількість питної води кімнатної температури.
Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 50 хвилин.
Після закінчення часу відкрийте кришку мультиварки, додайте сіль
Горохову кашу розімніть в пюре товкачем або блендером до однорідної консистенції. Закрийте кришку приладу. Встановіть режим «Підігрів» і залиште кашу ще на 10 хвилин.
Яскраву ароматну горохову кашу розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Каші