Любителям незвичайних гарнірів із задоволенням хочу порекомендувати незвичайний рецепт горохової каші на воді в каструлі без замочування гороху. Каша виходить апетитною і ароматною. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохової каші на воді в каструлі без замочування гороху? Першим ділом ретельно промийте сухий горох колотий в проточній воді кілька разів, щоб вода стала абсолютно прозорою.

Підготовлений горох викладіть в каструлю і залийте необхідною кількістю холодної води.

Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, шумівкою зніміть піну, яка утворилася.

Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 40-50 хвилин, періодично помішуючи.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте.

Потім наріжте кубиками.

добре розігрійте Сковороду, змастіть рослинною олією.

Викладіть попередньо подрібнену ріпчасту цибулю.

Час від часу помішуйте цибулю.

Доведіть до прозорого стану і добре перемішайте.

Коли цибуля почне зарумяниваться, зніміть сковороду з вогню.

Зварену горохову кашу розімніть до однорідного стану товкачем або скористайтеся блендером.

Додайте смажену цибулю.

Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте горохову кашу, щоб смажену цибулю рівномірно розподілився по гарніру.

Апетитну кашу, приготовану на воді, і подавайте на обідній стіл порційно.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею