Любителям незвичайних гарнірів із задоволенням хочу порекомендувати незвичайний рецепт горохової каші на воді в каструлі без замочування гороху. Каша виходить апетитною і ароматною. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 4 ст.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохової каші на воді в каструлі без замочування гороху? Першим ділом ретельно промийте сухий горох колотий в проточній воді кілька разів, щоб вода стала абсолютно прозорою.
Підготовлений горох викладіть в каструлю і залийте необхідною кількістю холодної води.
Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, шумівкою зніміть піну, яка утворилася.
Закрийте кришку, зменшіть вогонь до мінімального стану і готуйте 40-50 хвилин, періодично помішуючи.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте.
Потім наріжте кубиками.
добре розігрійте Сковороду, змастіть рослинною олією.
Викладіть попередньо подрібнену ріпчасту цибулю.
Час від часу помішуйте цибулю.
Доведіть до прозорого стану і добре перемішайте.
Коли цибуля почне зарумяниваться, зніміть сковороду з вогню.
Зварену горохову кашу розімніть до однорідного стану товкачем або скористайтеся блендером.
Додайте смажену цибулю.
Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте горохову кашу, щоб смажену цибулю рівномірно розподілився по гарніру.
Апетитну кашу, приготовану на воді, і подавайте на обідній стіл порційно.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею