Горох – боби, з яких можна зварити наваристий суп і смачну кашу. Ви отримаєте поживне і ситне блюдо. Просту горохову кашу завжди можна поліпшити, додавши до неї засмажку з цибулі і моркви.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Горох – 1,5 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Маслини – 6 – 8 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування горохової каші з цибулею і морквою легко! Горох промийте і замочіть на кілька годин, чим довше, тим швидше він потім звариться.

Набряклий горох перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися.

Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

З цибулини зніміть піну і дрібно наріжте її.

Коли вода в каструлі з горохом закипить, додайте в неї цибулю і моркву. Варіть кашу на середньому вогні 50 хвилин.

Маслини наріжте колечками. За 5 хвилин до готовності додайте в кашу маслини, посоліть і приправте її за смаком. При бажанні можна додати в кашу трохи вершкового масла.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша на воді Каші