Горох – боби, з яких можна зварити наваристий суп і смачну кашу. Ви отримаєте поживне і ситне блюдо. Просту горохову кашу завжди можна поліпшити, додавши до неї засмажку з цибулі і моркви.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Горох – 1,5 склянки
- Вода – 4 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Маслини – 6 – 8 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування горохової каші з цибулею і морквою легко! Горох промийте і замочіть на кілька годин, чим довше, тим швидше він потім звариться.
Набряклий горох перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися.
Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
З цибулини зніміть піну і дрібно наріжте її.
Коли вода в каструлі з горохом закипить, додайте в неї цибулю і моркву. Варіть кашу на середньому вогні 50 хвилин.
Маслини наріжте колечками. За 5 хвилин до готовності додайте в кашу маслини, посоліть і приправте її за смаком. При бажанні можна додати в кашу трохи вершкового масла.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша в каструлі Горохова каша на воді Каші