Традиційні гарніри з картоплі і макаронів ви можете замінити ячної кашею, адже вона корисна і при правильному приготуванні дуже смачна. На думку знавців, така каша рівноцінна хліба. Для гарніру варимо кашу на чистій воді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 4.5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати ячну кашу на воді як гарнір? Заздалегідь відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування розсипчастою ячної каші.

Ячну крупу добре промийте холодною водою в окремій посуді або на густому ситі.

В каструлі для варіння каші закип’ятіть вказане в рецепті кількість чистої води. Коли вода закипить, налийте рослинне масло, насипте сіль і все перемішайте.

Потім у киплячу воду пересипте промиту крупу і ложкою перемішайте. Коли каша закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте каструлю кришкою і варіть кашу протягом 30 хвилин. За цей час каша загусне.

Приготовану ячну кашу залиште на 1 годину під закритою кришкою. Каструлю з кашею можете укутати в теплу ковдру. За цей час вона розпариться і стане розсипчастим. Кашу розкладіть в порційні тарілки.

В кожну тарілку покладіть по шматочку вершкового масла. Ячний гарнір до м’яса, риби чи овочів готовий.

Приємного апетиту!

Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша на воді Ячна каша на воді на плиті