Щоб горох добре разваривался і страви з нього мали ніжну однорідну консистенцію, є один невеликий секрет. Як приготувати дуже смачне горохове пюре в каструлі без попереднього замочування, ви дізнаєтеся з цього рецепту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування горохове пюре в каструлі без замочування гороху. Горох переберіть і промийте.

Залийте горох водою в співвідношенні 1 до 5, доведіть до кипіння. З поверхні води знімайте піну, при її появі.

Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити до м’якості гороху.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до рум’яного кольору на вершковому маслі.

З готового гороху злийте воду, додайте сіль і перемішайте. Збийте горохову масу до однорідного стану з допомогою блендера.

Подавайте горохове пюре з обсмаженою цибулею.

Приємного апетиту!

Горохова каша з цибулею Горохове пюре без замочування гороху Горохове пюре в каструлі Гороховий суп Пісний суп гороховий