Щоб горох добре разваривался і страви з нього мали ніжну однорідну консистенцію, є один невеликий секрет. Як приготувати дуже смачне горохове пюре в каструлі без попереднього замочування, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування горохове пюре в каструлі без замочування гороху. Горох переберіть і промийте.
Залийте горох водою в співвідношенні 1 до 5, доведіть до кипіння. З поверхні води знімайте піну, при її появі.
Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити до м’якості гороху.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до рум’яного кольору на вершковому маслі.
З готового гороху злийте воду, додайте сіль і перемішайте. Збийте горохову масу до однорідного стану з допомогою блендера.
Подавайте горохове пюре з обсмаженою цибулею.
Приємного апетиту!
Горохова каша з цибулею Горохове пюре без замочування гороху Горохове пюре в каструлі Гороховий суп Пісний суп гороховий