Простий варіант ситного страви з гороху. Пропонуємо приготувати його саме в мультиварці, оскільки в чаші горох не пригорає, не вимагає постійної уваги і виходить завжди вдалим. Попередньо зробимо засмажку з цибулі і моркви, потім додати фарш і спеції. В останню чергу кладемо горох і вливаємо воду. Тушкуємо страву протягом півтора-двох годин. Пюре виходить дуже м’яким, разваристым, ароматним і насиченим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Для того щоб приготувати горохове пюре з фаршем в мультиварці, у чашу мультиварки вливаємо невелику кількість рослинного масла, щоб воно покрило дно тонким шаром. Вибираємо програму «Смаження» і розігріваємо олію.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні шматочки.

Моркву чистимо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці.

Викладаємо в чашу подрібнені цибулю з морквою і обсмажуємо їх при періодичному помішуванні до м’якості. Орієнтовно – сім-десять хвилин.

До обсмаженою овочам викладаємо фарш. Він може бути будь – курячий, свинячий, яловичий, змішаний. Бажано, щоб фарш не був занадто дрібним – в готовому пюре такий фарш просто розчиниться. Фарш розбиваємо лопаткою, перемішуємо з овочами і обсмажуємо до легкого зарум’янювання. В кінці обсмажування додаємо сіль, чорний мелений перець суміш спецій для м’яса. Перемішуємо.

Горох покласти в друшляк і добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Мити потрібно до тих пір, поки вода не буде стікати повністю чиста і не перестане пінитися.

Після промивання перекладаємо горох в чашу мультиварки поверх засмажки з фаршем. Заливаємо зазначеною кількістю гарячої води. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння» на одну годину тридцять хвилин.

Коли час програми закінчиться, мультиварку вимикаємо, відкриваємо кришку. Перемішуємо вміст чаші лопаткою – формуємо пюре. Даємо постояти пюре з фаршем у відкритій мультиварці ще десять-п’ятнадцять хвилин. Пюре злегка охолоне і трохи загусне. Розкладаємо готове по порційних тарілках. Поверхню можна прикрасити свіжою рубаною зеленню. Подаємо пюре на стіл в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в мультиварці Горохова каша з м'ясом Горохове пюре Горохове пюре в мультиварці