Якщо не знаєте, що приготувати з реберець, пропонуємо зробити з ними горохове пюре. Причому реберця відмінно підходять як сирі, так і копчені. Для оптимального смаку в даному випадком використовуємо і ті, і інші. Горох перед приготуванням потрібно добре промити, а ось замочувати необов’язково. Просто вибираємо режим «Гасіння» на дві години, цього часу цілком вистачить, щоб і ребра, і горох відмінно протушились і стали м’якими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 2 склянки
  • Свинячі ребра або Яловичі ребра – 4 шт.
  • Копчені реберця – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати горохове пюре з копченими реберцями в мультиварці. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими кубиками. У чашу мультиварки вливаємо таку кількість рослинного масла, щоб воно покрило дно тонким шаром. Вибираємо програму «Смаження» і розігріваємо олію. Висипаємо в чашу подрібнену ріпчасту цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі при помішуванні до легкого пом’якшення протягом пари хвилин.

Горох висипаємо в друшляк і добре промиваємо під струменем холодної води. Промиваємо його до тих пір, поки вода не буде витікати повністю чиста. Ретельно промити горох дуже важливо – пюре тоді вийде м’яким, чистим, без накипу. Промитий горох висипаємо в чашу поверх смаженої цибулі з морквою.

Ребра розрізаємо або разрубаем по кістці на шматки потрібного розміру. Можна використовувати як яловичі, так і свинячі реберця, в будь-якому випадку виходить смачно. Різниця у жирності – зі свинячим продуктом страва вийде більш жирним. Кладемо на зажарку в чашу спочатку копчені ребра, потім укладаємо сирі реберця. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Рідина повинна повністю покривати горох і реберця. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння» на дві години.

Коли час заданої програми закінчиться, мультиварку вимикаємо і даємо постояти пюре з реберцями під кришкою ще десять-п’ятнадцять хвилин. Відкриваємо кришку – рідина повинна повністю вбратися, горох – розваритися, реберця – стати повністю м’якими.

Розкладаємо по порційних тарілках спочатку реберця. Залишився в чаші горох інтенсивно розмішуємо лопаткою повинно сформуватися пюре. Якщо ви любите більш текстурний горох, не перемішуйте, а залиште, як є. До ребрышкам викладаємо горох, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Горохова каша в мультиварці Поларіс Горохова каша з копченостями Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Горохова каша-пюре Горохове пюре в мультиварці Редмонд