З великим бажанням хочу поділитися яскравим і апетитним рецептом горохового супу, приготовленого на свинячому бульйоні. Суп виходить наваристим і ситним. Приготуйте такий супчик холодним непогожим вдень і підніміть собі настрій!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Горох колотий – 200 гр.
- Свинячі ребра – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт горохового супу на свинячому бульйоні гранично простий! Насамперед вимийте свинячі реберця. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду і посоліть. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть утворену піну шумівкою. Після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 1 годину.
Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою з вечора. Так він швидше приготується.
Промитий горох потім викладіть в гарячий бульйон. Додайте лавровий лист.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Викладіть на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом, обсмажте до м’якості. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці, відправте до смаженій цибулі і додайте томатну пасту.
Тушкуйте на мінімальному вогні 10 хвилин.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в суп. Доведіть до кипіння. При необхідності посоліть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 25-30 хвилин.
Приготовану засмажку викладіть в суп і поперчіть. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Залиште настоятися під кришкою 15 хвилин. Гороховий суп на свинячому бульйоні розлийте по порціях і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі