Навряд чи горохове пюре буде першим блюдом, яке прийде вам на розум, коли ви збираєтеся приготувати що-небудь отаке на обід або вечерю. Однак, варто точно звернути на нього увагу, адже це ситно, смачно і корисно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 2 – 2,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Молоко коров’яче – 150 – 200 мл

Процес приготування:

Як зварити горохове пюре на воді в каструлі? Необхідну кількість гороху всипте в каструлю, залийте водою і залиште на 2-3 години. Потім злийте воду з гороху і промийте його.

Залийте горох свіжою водою і поставте варитися. Додайте сіль за смаком і варіть на середньому вогні 30-40 хвилин. Періодично знімайте піну, що утворюється.

Коли горох буде готовий, злийте воду і додайте вершкове масло.

Також додайте трохи молока. Перетріть горох до однорідності товкачкою або блендера.

дуже Смачне горохове пюре готове, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохове пюре в каструлі Гороховий суп Гороховий суп без м'яса Гороховий суп у каструлі Пісний суп гороховий