Сьогодні пропоную скористатися шикарним рецептом і приготувати надзвичайно ніжний по консистенції гороховий суп-пюре з куркою. Суп виходить ароматний, з однорідною вершковою текстурою. Чудовий варіант для смачного сімейного обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 100 гр.
- Морква – 2 шт.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 1,5 л.
- Сіль – за смаком
- Куряче філе – 100 гр.
- Хліб – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати гороховий суп-пюре з куркою, горох добре промийте, а потім залийте водою і залиште замачиваться на деякий час. Потім злийте через сито або друшляк. Горох викладіть в каструлю, залийте водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години.
Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Картоплю наріжте кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Овочі викладіть в каструлю і варіть до готовності.
Плавлений сир типу «Орбіта» або «Дружба» наріжте кубиками і відправте в каструлю з супом.
Куряче філе промити, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками.
Сковороду добре розігрійте на середньому вогні. Налийте трохи олії. Викладіть куряче м’ясо і обсмажте з усіх боків до рівномірної апетитною скоринки. Посоліть і додайте спеції за смаком.
Білий хліб наріжте кубиками і підсушіть на сухій сковороді або в духовці.
Посоліть суп і додайте вершкове масло. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.
Апетитний гороховий суп-пюре, приготований з куркою, розлийте по тарілках, зверху викладіть обсмажене куряче філе і хрусткі сухарики. Подавайте ароматне перше блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Горохове пюре Горохове пюре з м'ясом Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з куркою Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп-пюре