Сьогодні хочу запропонувати розкішний рецепт надзвичайно ніжного горохового супу-пюре з яловичиною. Апетитний суп сподобається всім без винятку. Процес приготування досить простий, з ним впорається навіть починаюча господиня. Приготуйте і ви отримаєте незабутнє задоволення!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Горох колотий – 300 гр.
  • Яловичина – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гороховий суп-пюре з яловичиною просто! Першим ділом вимийте яловичину, потім обсушити паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте рослинне масло. Поставте на помірний вогонь і, періодично помішуючи, обсмажте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді. Моркву і картоплю вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Додайте в каструлю до яловичині.

Очищену моркву натріть на крупній тертці і викладіть в каструлю. Періодично помішуючи, обсмажте всі разом.

Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою з вечора і залишити на ніч. Так він швидше приготується.

Горох і картопля, очищений відправте до засмажки. Залийте попередньо підготовленим окропом. Доведіть до кипіння. За смаком посоліть і поперчіть. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин.

Зварену картоплю вийміть з супу і розімніть дерев’яною ложкою, а потім викладіть назад. Суп доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і дайте настоятися під кришкою 30 хвилин на гарячої конфорці.

Гороховий суп-пюре з яловичиною розлийте по порціях, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре з м'ясом Горохове пюре на воді Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з яловичиною Гороховий суп-пюре