Варіантів приготування горохового супу дуже багато, і одним з них є гороховий суп-пюре зі свининою. Ця страва популярна не тільки в російській кухні, але і європейської. Хоча свинина і не надає супу пікантного аромату, але страва виходить ситним та смачним за рахунок однорідної консистенції.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячі ребра – 400 гр.
- Горох – 1 склянка
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горохового суп-пюре зі свининою? Для супу візьміть колотий горох жовтого кольору. Його замочіть на кілька хвилин, але краще на ніч, тоді горох добре розвариться, хоча це залежить від сорту гороху.
В одну каструлю для варіння супу перекладіть замочений і промитий горох, залийте холодною водою і поставте варитися на плиту. Пінку з поверхні закипевшего гороху можна не знімати, оскільки вона, на думку багатьох кухарів, надає супу потрібну густоту. Солити горох не треба.
Свинячі реберця добре промийте, розріжте по кісточці на шматочки і поставте варитися в іншій каструлі. Воду в каструлю наливайте з розрахунком на кількість порцій супу.
Картоплини очистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими кубиками. Коли свинина буде майже готова, перекладіть до неї картопляні кубики і поваріть 10 хвилин до готовності картоплі.
За цей час почистіть і промийте морквину та цибулину і моркву нашаткуйте тонкими кружечками, а цибулю невеликими кубиками.
У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому шматочки цибулі і моркви.
протягом години горох повинен добре розвариться.
Потім за допомогою заглибного або в чаші звичайного блендера зварений горох пюрируется до однорідного стану.
Часникові зубки очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте.
В каструлю до звареному м’яса і картоплі перекладіть горохове пюре, обсмажені цибулю і моркву, листочки лавра, горошини запашного перцю і подрібнений часник. Потім гороховий суп по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, перемішайте і 8-10 хвилин варіть на невеликому вогні.
Гороховий суп-пюре готовий. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте смак.
Суп розлийте в порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Горохове пюре Горохове пюре в каструлі Гороховий суп Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі Гороховий суп-пюре