Варіантів приготування горохового супу дуже багато, і одним з них є гороховий суп-пюре зі свининою. Ця страва популярна не тільки в російській кухні, але і європейської. Хоча свинина і не надає супу пікантного аромату, але страва виходить ситним та смачним за рахунок однорідної консистенції.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинячі ребра – 400 гр.
  • Горох – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування горохового суп-пюре зі свининою? Для супу візьміть колотий горох жовтого кольору. Його замочіть на кілька хвилин, але краще на ніч, тоді горох добре розвариться, хоча це залежить від сорту гороху.

В одну каструлю для варіння супу перекладіть замочений і промитий горох, залийте холодною водою і поставте варитися на плиту. Пінку з поверхні закипевшего гороху можна не знімати, оскільки вона, на думку багатьох кухарів, надає супу потрібну густоту. Солити горох не треба.

Свинячі реберця добре промийте, розріжте по кісточці на шматочки і поставте варитися в іншій каструлі. Воду в каструлю наливайте з розрахунком на кількість порцій супу.

Картоплини очистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими кубиками. Коли свинина буде майже готова, перекладіть до неї картопляні кубики і поваріть 10 хвилин до готовності картоплі.

За цей час почистіть і промийте морквину та цибулину і моркву нашаткуйте тонкими кружечками, а цибулю невеликими кубиками.

У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому шматочки цибулі і моркви.

протягом години горох повинен добре розвариться.

Потім за допомогою заглибного або в чаші звичайного блендера зварений горох пюрируется до однорідного стану.

Часникові зубки очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте.

В каструлю до звареному м’яса і картоплі перекладіть горохове пюре, обсмажені цибулю і моркву, листочки лавра, горошини запашного перцю і подрібнений часник. Потім гороховий суп по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем, перемішайте і 8-10 хвилин варіть на невеликому вогні.

Гороховий суп-пюре готовий. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте смак.

Суп розлийте в порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре в каструлі Гороховий суп Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі Гороховий суп-пюре