З великим задоволенням хочу поділитися цікавим рецептом шикарного горохового супу з копченим беконом. Перше блюдо виходить надзвичайно смачною, ситною і наваристим. Відмінний варіант для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 150 гр.
  • Бекон сирокопчений – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гороховий суп з копченим беконом? Візьміть необхідну кількість сирокопченого бекону.

Сирокопчений бекон наріжте скибочками, викладіть на добре розігріту суху сковороду.

Обсмажте з усіх боків до зміни кольору, періодично помішуючи.

Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в гарячий бульйон. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.

Картоплю вимийте і очистіть, наріжте кубиками.

Картоплю і горох відправте в каструлю з киплячою водою. Повторно доведіть до кипіння. Посоліть, готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.

Потім додайте обсмажену сирокопчений бекон і лавровий лист.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

Моркву і цибулю обсмажте до м’якості на сковороді, на якій обсмажували бекон.

Зелень вимийте і подрібніть.

В сковороду додайте подрібнений часник і зелень. Перемішайте.

Приготовану засмажку викладіть в суп. Доведіть до кипіння. Додайте чорний мелений перець, варіть на повільному вогні 10-15 хвилин. Накрийте каструлю кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.

Ароматний суп гороховий з копченим беконом подавайте на обідній стіл порційно. Додатково подайте сметану.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом