З великим задоволенням хочу поділитися цікавим рецептом шикарного горохового супу з копченим беконом. Перше блюдо виходить надзвичайно смачною, ситною і наваристим. Відмінний варіант для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 150 гр.
- Бекон сирокопчений – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 6 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати гороховий суп з копченим беконом? Візьміть необхідну кількість сирокопченого бекону.
Сирокопчений бекон наріжте скибочками, викладіть на добре розігріту суху сковороду.
Обсмажте з усіх боків до зміни кольору, періодично помішуючи.
Колотий горох гарненько промийте кілька разів під проточною водою, а потім викладіть в гарячий бульйон. При бажанні можна горох замочити в розчині з харчовою содою на ніч. Так він швидше приготується.
Картоплю вимийте і очистіть, наріжте кубиками.
Картоплю і горох відправте в каструлю з киплячою водою. Повторно доведіть до кипіння. Посоліть, готуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.
Потім додайте обсмажену сирокопчений бекон і лавровий лист.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Моркву і цибулю обсмажте до м’якості на сковороді, на якій обсмажували бекон.
Зелень вимийте і подрібніть.
В сковороду додайте подрібнений часник і зелень. Перемішайте.
Приготовану засмажку викладіть в суп. Доведіть до кипіння. Додайте чорний мелений перець, варіть на повільному вогні 10-15 хвилин. Накрийте каструлю кришкою і залиште на вимкненій конфорці настоюватися протягом 30 хвилин.
Ароматний суп гороховий з копченим беконом подавайте на обідній стіл порційно. Додатково подайте сметану.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом