З превеликою радістю хочу поділитися своїм улюбленим рецептом надзвичайно смачного горохового супу з яловичиною на кісточці. Суп, приготований за цим рецептом, виходить наваристим, насиченим і досить ситним. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Яловичина на кістці – 500 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гороховий суп з яловичиною на кісточці? Горох добре промийте, а потім залийте водою і залиште замачиваться на деякий час. Щоб горох швидше зварився, можна додати трохи харчової соди.

Яловичину на кістці промийте, викладіть в каструлю з товстим дном. Посоліть і залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою і зменшіть вогонь. Варіть близько 1 години, накривши кришкою.

Тим часом картопля вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Потім наріжте кубиками.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і сполосніть в проточній воді.

Овочі наріжте дрібним кубиком. Зварений яловичий бульйон процідіть через дрібне сито. Кісточки остудіть.

В каструлю відправте горох, картоплю, а також подрібнену моркву, ріпчасту цибулю і часник. Додайте лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин під кришкою.

М’ясо відокремте від кісток і розберіть на волокна.

За 10 хвилин до готовності в каструлю покладіть яловичину і доведіть до кипіння.

Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть. Додайте в каструлю, доведіть до кипіння і відразу ж вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і дайте настоятися 30 хвилин. Гороховий суп, приготований з яловичиною на кісточці, подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом