Якщо варити гороховий суп, то обов’язково з копченими реберцями. Тільки один його яскравий вигляд відразу піднімає настрій, а аромат підігріває апетит перед обідом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Копчені реберця – 500 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Горох – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Масло соняшникове – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати класичний гороховий суп з копченими реберцями легко! Горох промийте кілька разів холодною водою і замочіть на 2-3 години.

Копчені реберця залийте водою і варіть 50-60 хвилин. Потім дістаньте реберця і відокремте м’ясо від кісток. У бульйон перекладіть замочений горох і варіть 30 хвилин.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці, бекон наріжте кубиками.

Обсмажте на сухій сковороді спочатку бекон до золотистої скоринки, потім додайте моркву і цибулю. Продовжуйте смажити до м’якості моркви.

Картопля очистіть і наріжте кубиками, додайте його в каструлю.

Також в суп додати засмажку, нарізане м’ясо, посоліть і приправте за смаком. Варіть суп до готовності картоплі. В кінці додайте лавровий лист, зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 15-20 хвилин. Перед тим, як подати гороховий суп на стіл, додайте рубану зелень.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з копченими реберцями Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі Пісний суп гороховий